Yerel garntibocekilaclama

Yayımlanma Tarihi: Haziran 20th, 2017 | Haber Editörü: Çağdaş Akagündüz

0

Neden Taze Köy Sütü

Süt içerdiği mineraller sayesinde insan vücudunda birçok sistem dengesini düzenlemekle beraber aynı zamanda bağışıklık sistemini de büyük ölçüde destekleyerek, hem hastalıklara karşı korumakta hem de ileride oluşabilecek kemik erimesi ya da kas ağrıları gibi sorunlara karşıda kemiklerin güçlü yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Güçlü kemik yapısına sahip insanların, ağır ve yorucu işlerde çalışmalarına rağmen bile çok daha az oranla kas ağrıları gibi sıkıntılar yaşadıkları ve soğuk havanın etkilerinden korundukları bilimsel olarak kabul edilmiş bir gerçektir. Süt içerdiği minarelerle insan vücudu ve sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Fakat şehir yaşamıyla yaygınlaşan market alışverişleri, sütlerin bu özelliğini hayatımızdan neredeyse söküp götürmektedir. Taze köy sütleri ile aynı besin değerine sahip olmayan sütler, kemik oluşumuna gereken desteği vermemekle birlikte sağlığı büyük ölçüde tehdit eden bileşenleri de içinde bulundurmaktadır.

Dünya sağlık örgütü tarafından günde en az bir bardak taze süt içimi önerilmektedir. Süt içimi kemik yapısını destekler, hastalıklara karşı korur ve aynı zamanda dananın eşlenme sürecini de hızlandırmaktadır. Taze köy sütleri içerdiği tam mineraller sayesinde sütün insan bünyesine sağladığı bütün görevleri desteklemekle birlikte aynı zamanda daha genç ve diri bir cilt oluşumunu da desteklemektedir.

Marketlerde sıklıkla karşımıza çıkan fabrikasyon üretim firmaların ürettikleri sütlerin içerisinde, kullanım süresi bir ya da daha uzun süre olabilmesini sağlamak için sütün içerisine eklenen kimyasal maddeler, sütün organik yapısını bozarak besin değerlerini düşürmektedir. Uzmanların açıklamalarına göre ancak bir litre fabrikasyon süt, bir bardak taze köy sütleri içerisinde bulunan değerlerin sağladığı faydalarını karşılamaktadır. Ancak sütün faydalı olduğu gibi, insan vücuduna zararları da vardır. Sütün içerisinde bulunan laktoz bunlardan bir tanesidir. Laktoz insan vücudu tarafından çok zor sindirimi gerçekleştiren bir besin olmakla birlikte, aşırı laktoz tüketimi insan da halsizlik ve mide hastalıklarına yol açmaktadır. Bu nedenle içilecek bir litre fabrika sütü içerdiği laktoz değerinin yüksekliğiyle insan sağlığı için son derece zararlıdır

Haber Etiketleri: ,


Haber Editörü Hakkında

Pamukkale Üniversitesi'nde borsa üzerine eğitim aldım. Anadolu Üniversitesi'nde işletme bölümünde okuyorum. 22 ocak 2010'da Kötü Sözlük'ü kurdum. 2012 sonlarına doğru Karamel Bilişim bünyesine katıldım ve Tamseo.com.tr'yi kurdum. Bir yandan Tamseo.com.tr ile Kurumsal İnternet Çözümleri üretirken bir yandan da Tamhaber.com.tr için yazarlık yapıyorum. Sosyal medya üzerinden takip edebildiğimiz, medyanın yazmamayı tercih ettiği haberleri derliyorum.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı Dönün ↑